Word 2022 jouw jaar waarin balans centraal staat?

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. 

Het doel van acupunctuur is om de natuurlijke balans van jouw lichaam te herstellen. Uitgangspunt bij  acupunctuur is het herstel van de energiebalans in het lichaam. Onbalans van de energie kan zich o.a. in medische klachten uiten. We kijken dus naar zaken die niet goed lopen in jouw systeem.

Door de balans te herstellen, worden klachten verminderd of weggenomen. Acupunctuur vergroot daarnaast de natuurlijke weerstand, vermindert pijn en verhoogt jouw eigen energielevel.

Tijdens het eerste onderzoek kijk ik dan ook in welke mate er sprake is van een onbalans in jouw lichaam, onder andere door het uitvragen van jouw klachten en de mogelijk onderliggende relatie. 

Acupunctuur is voor veel klachten een geschikte therapie. Uiteenlopende klachten variërend van vermoeidheid, pijn of hooikoorts kunnen met acupunctuur goed worden verholpen of verlicht. Mijn focus, interesse en specialisatie is vrouwengezondheid in de breedste zin van het woord. Wat ik daarmee bedoel, kun je uitgebreid lezen op de volgende pagina.

Misschien vind je acupunctuur of het prikken met naalden een akelig of eng idee. Het prikken gebeurt met heel dunne en buigzame steriele wegwerpnaalden, waardoor het prikken zelf niet of nauwelijks pijnlijk is. Nadat de naald is gezet, kan er eventjes een tintelend gevoel zijn. Hoe lang de naalden moeten blijven zitten, hangt een beetje van je klacht af. Bij oor acupunctuur gebruiken we soms ook “verblijfsnaaldjes” of “korreltjes” die zelfs een week kunnen blijven zitten.